Thursday, August 25, 2011

Last Minute Shopping - SALE

Posted by Ely Hasrul at 9:34 PM 0 comments
Salam


Maaf. Tak sempat upload gambar & dh nak Raya pulak. Ade few Baju Kurung for grab with discount up to 50% for our Last Minute Shopping!






do visit us for last minute shopping ya!!

JASMIN IRISHA, LOT GC11 SUBANG PARADE 
(dpn MPH & Hush Puppies)

xoxo!!

Tuesday, August 16, 2011

Sedikit Raya Collection 2011

Posted by Ely Hasrul at 8:32 AM 0 comments
Salam


Memandangkan Ramadan ini tak sempat nak upload gambar, 
jom tgk few yang berjaya di ambil
































Banyak kaler & corak. Maaf tak ingat harga sbb dh lama xpegi kedai. 
tapi RAYA SALE start from 18/8/11 - 30/9/11. Sila datang kedai kat Subang Parade Lot GC11, GF (opposite MPH & Hush Puppies)


Wednesday, August 10, 2011

Contest “Ibu Sihat Anak Riang” via Kakyong Ibu 3A

Posted by Ely Hasrul at 1:18 PM 0 comments
Salam Ramadhan, another contest yg menariks by kak Yong... (i sponsor aje ok hihi)


Salam bahagia,

Seperti yang dijanjikan, tanpa perlu bermadah seloka mahupun memanjangkan celoteh dan leteran.. saya lancarkan Contest Ibu Sihat Anak Riang. Open-mouthed smile




Tema contest : Ibu Sihat Anak Riang.

  • Ibu yang sihat bukan setakat ‘FIT’ dari segi fizikal, tetapi juga dari segi emosi, mental dan rohani.
  • tujuan dipilih tema ni adalah untuk berkongsi tips dan juga betapa pentingnya kesihatan untuk ibu
  • Asasnya ibu yang sihat harus lah sihat dari segi emosi dan fizikal kan, supaya kita boleh jadi “SuperMak” yang dikagumi anak-anak. Jika sihat fizikal tapi celaru emosi, tidak baik juga untuk perkembangan anak-anak. Smile

Syarat asas penyertaan :
  • Ada blog dan FB
  • buat entri penyertaan di blog atau Notes di FB
  • ada alamat di Malaysia (yang dok luor negara pun boleh join asalkan hadiah dapat dipos dalam Malaysia
  • kome tidak semestinya seorang ibu, bapa pun boleh, yang bujang teruna dara pun boleh.
Apa kome perlu buat :
  • Buat karangan tidak kurang dari 150 patah perkataan dan tidak melebih 500 patah perkataan Winking smile (memula nak letak 1000 patah, tapi rasa nanti jadi panjang meleret-leret), mesti diiringi dengan gambar (ikut kreativiti masing-masing), tiada had bilangan gambar.
  • Tajuk n3 adalah bebas, asalkan bersesuaian dengan tema contest. Setiap peserta dibenarkan untuk submit 2 penyertaan dengan tajuk n3/kupasan yang berbeza.
  • KOme boleh ajer kupas isu ni mengikut salah satu kriteria (samada dari segi emosi, mental, fizikal & rohani_, kalo nak olah semua pun boleh, tapi bior jelas @ berfokus..
  • contohnya, boleh ulas tentang tips @ panduan untuk mengelakkan penyakit yang sinonim dengan kaum ibu, contoh kanser payudara, kanser servik.. topik ni macam serius sikit, tapi kalo boleh olah dengan bahasa yang mudah difahami lah yer..
  • contoh lain tentang pengawalan emosi.. apa cara yang kome amalkan untuk redakan perasaan marah/sedih/tensi didepan anak-anak.. boleh cerita tentang situasi yang pernah dihadapi dalam menangani telatah & kehendak anak-anak yang kadang2 buat kome ‘hangin’
  • Cuba elakkan tips yang mempromosi produk jualan.. contoh “ibu yang sihat adala ibu yang langsing, maka minumlah jusmate DR, supaya anda kelihatan mantap dan menawan”.. frasa macam ni tak mau ya. Winking smile
  • tapi kalo ayat yang macam ni boleh.. “saya ada amalkan makan jamu mak dara, & ia nampaknya memberikan kesan yang baik pada saya & membantu saya untuk kekal cergas. Open-mouthed smile
  • kandungan entri tidak semestinya pengalaman sendiri, tapi dari pengalaman ibu bapa anda, adik-beradik anda..
nota : panjang lebor penerangan.. harap2 tiada yang keliru. Open-mouthed 
smile
Syarat sah penyertaan :
  • sila tampal banner kat bawah ni dalam blog kome & link kan ke n3 contest ini.. tak kesah lah di sidebar, kat dalam page khas untuk banner ker.. yang penting banner ni ADA di blog kome



Selepas sudah siap n3 kome, sila  emailkan butiran berikut ke kakyong72@gmail.com,
  • nama id blog & id FB
  • link n3 penyertaan kome
  • sila letak tajuk email “Contest “Ibu Sihat Anak Riang” via Kakyong Ibu 3A”
  • jangan lupa tinggalkan pesan di ruang komen yang anda sudah join & sudah emailkan butiran. Open-mouthed smile
Fuhhh… banyak benor syarat nya kan… ade syarat asas dan ade juga syarat sah.. Smile with tongue out

Kaedah penilaian :
  • penulisan dan karya anda akan dinilai dari segi kreativiti
  • penggunaan gambar yang sesuai dengan penerangan
  • keaslian cerita yang merujuk pengalaman sendiri @ pengalaman mereka yang dekat dengan anda
  • saranan dan tips yg praktikal dan bermafaat untuk perkongsian


Pemenang untuk hadiah tajaan:
  • 1 untuk entri menarik & kreatif (pilihan & penilaian juri)
  • 3 untuk 3 entri terbaik (pilihan & penilaian juri)

Pemenang hadiah saguhati:
  • bagi setiap 15 penyertaan, saya akan pilih 1 entri (pemilihan adalah subjektif ya.. dan yang terpilih dalam mingguan tidak semestinya menjadi pemenang keseluruhan).
  • hadiahnya adalah tajaan kecil dari saya sendiri.


Jika ada pertanyaan, tak faham atau keliru , sila lontarkan pertanyaan di kotak komen yer… Selamat menulis dan berkongsi pengalaman anda.
p/s : saya akan buat 1 n3 contoh, supaya boleh dijadikan sumber inspirasi untuk anda mula menulis dan berkongsi.
Nanti dah siap saya sharekan link.

Mom & Me Cutest Posing Contest Via Anje

Posted by Ely Hasrul at 1:18 PM 0 comments




1.Sila pastikan entry contest dimulakan dengan dgn ayat

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS"

2.Contest ini terbuka kepada semua blogger yang mempunyai alamat Malaysia dan had umur anak adalah dari sehari sehingga 4 tahun sahaja(lahir dari 2007-2011).
3.Wajib menjadi follower  http://damiaqish.blogspot.com, http://mrspapi.blogspot.com/ 
4. buat 1 n3 berkenaan contest ni, tepek banner contest (entry & SideBar) & penaja
(sekiranya ada)kat entry & pastikan ade link back & mention nama penganjur + penaja kat entry contest masing2
5. Letakkan SEKEPING gambar LATEST anda + anak anda dengan tajuk
"MOM & ME CUTEST POSING CONTEST"
(mengikut tajuk contest pada setiap bulan)
6. Tempoh Contest bermula pada 28/07/2011 sehingga 18/8/2011.
7.Hadiah akan dipos terus oleh penaja dan penaja berhak mengubah hadiah tanpa sebarang notis tetapi mestilah dengan nilai yang sama
8.Setiap peserta yang telah menang salah satu dari Seasonal Contest tidak layak untuk menyertai contest yang seterusnya, sebab yang menang akan berentap untuk
FINALE 2D1N
9.Hadiah Untuk Grand Prize 2D1N hendaklah dituntut dalam tempoh masa sah lakunya
6 bulan dari tarikh pengumuman pemenang, hanya kos penginapan sahaja yang akan ditanggung oleh penaja & penaja berhak untuk menggantikan hadiah Grand Prize kepada RM setimpal dengan harga penginapan yang dipilih
10. Pemenang perlu menebus hadiah berkenaan melalui penaja dengan menyatakan tarikh & masa untuk proses booking penginapan dilakukan oleh penaja
11.Penganjur berhak mengubah mana-mana terma & syarat @ membatalkan contest sekiranya berlaku sebarang perkara yang tidak diingini tanpa sebarang notis terlebih dahulu
12. Syarat contest boleh diubah dari masa ke semasa melalui pengumuman yang akan dibuat di blog ini
13. Sila tinggalkan link penyertaan di entry ini -
http://damiaqish.blogspot.com/2011/07/mom-me-cutest-posing-contest.html
14. Gambar yang menarik gaya posingnya akan dikira sebagai pemenang, hadiah pemenang untuk anak & Ibu

hadiah contest kali ini ditaja oleh (will upload hadiah pics soon!)
http://mrspapi.blogspot.com/http://bawakupulang.blogspot.com/ 
http://packmelove.blogspot.com/

Click Us, We Click Back, Just Leave Lovely Click Message xoxo

Foot Print!

Clik Us, We Click Back, Just Leave Lovely Click Message xoxo

 

Take Me Home Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei